Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the updraftplus domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/buildlh6/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wordpress-seo domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/buildlh6/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121
KITCHEN'S DETAILS - קבוצת וקסברג, אדריכלות, עיצוב, שיפוצים , בניה

Vaxberg

ברוכים הבאים למדריך לתכנון המטבח החדש שלכם

כאן תקבלו את כל הכלים הדרושים לתכנון מטבח פונקציונלי ויפה.

כאן תוכלו לממש את כל הרעיונות שראיתם בקטלוגים ובאתרים למינהם או בדירות יוקרה.

הכלים כאן יסייעו לכם לעצב את המטבח שלכם כמו מקצוענים.

המדריך בנוי מראשי פרקים של כל הנושאים החשובים לתכנון מטבח. 

תוכלו להדפיסו ולרשום הערות על גבי ההדפסה בקשר למבנה המטבח שלכם.

ולבסוף תוכלו לשרטט בעצמכם סקיצה שאפשר להעביר לנגר לתמחור וביצוע.

המטרה היא שתדעו:


אילו שאלות כדאי לשאול את עצמכם בלי לדלג  על דברים חשובים. 

מהם השיקולים של המעצבים כשהם מתכננים מטבח ואיך תדעו אותם בעצמכם.

מהם חומרי הגלם הקיימים בשוק, מה מהם כדאי לבחור ומדוע ? 

איך לבחור מוצרי החשמל?


ועוד כמה הפתעות בדרך…

מטבח יעיל הוא מטבח שיקל על העבודה היום יומית ובנוסף, יחסוך הרבה פעולות מיותרות ומעברים ממקום למקום ובכך יחסך לכם זמן רב.

הבשלנים שביננו מבלים לא מעט זמן במטבח וירגישו את זה יותר מכולם.

אבל נניח שאתם כאלה שאין להם זמן ומבלים רק שעה ביום במטבח, נניח שבתכנון נכון חסכתם שני צעדים מיותרים,

שתי פתיחות מיותרות של מגירות, והתעסקות עודפת עם הכלים בכל יום.

זה אמנם נשמע מעט אבל אם תכפילו את החיסכון הזה בשנות חיי המטבח תקבלו לא מעט זמן בחזרה.

המשאב החשוב ביותר עבורינו הוא זמן ועל כן כדאי שנשקיע אותו בדברים החשובים ולא בפעולות מיותרות.

 

 

 

 

 

 

 

תכנון אזורי המטבח

נעבור כעת על כמה מהעקרונות החשובים בתכנון המטבח. שימוש בעקרונות אלו יאפשר לכם לתכנן זרימת עבודה טובה ונכונה, 

שתהפוך את השימוש במטבח ליעיל. שימו לב כי לא בכל מטבח ניתן לנצל עקרונות אלו. 

במקרה כזה, תפקידנו הוא למצוא את האיזון הנכון ביותר בין תכנון אידאלי לבין מה שאפשרי. 

יש לשים לב לתכנון זרימת העבודה במטבח. זה נעשה באמצעות תכנון בצורת משולש, 

שזה בעצם היחס בין המקרר לכיור ולכיריים. מוצרים אלו נמצאים כל הזמן בשימוש ובד"כ מוצרים שנוציא מהמקרר.

 ירקות למשל, יעברו לכיור לשטיפה ואז לחיתוך ומשם לכיריים. 

הקפידו שיהיו מרחקים נכונים ושתיווצר צורה של משולש בין המקרר, כיור וכיריים,

 כזו שמאפשרת לכם להגיע לכל מוצר מאמצע המטבח כך שיהיה נוח לעבודה.

מידות ארונות המטבח

ארונות המטבח בעומק סטנטדרטי של 60 ס"מ, גובה הארונות התחתונים כולל השיש 90 ס"מ. הארונות עומדים על גבי רגליות פלסטיק המכוסות בסוקל בדרך כלל גובהו יהיה 10 ס"מ. יש כאלה שבמקום רגלים מפלסטיק מעמידים את הארונות על גבי סוקל מעץ סנדויץ. בכל מקרה מראה המטבח כלפי חוץ נראה אותו דבר.

ארונות המטבח בנויות יחידות יחידות המוצמדות אחת לשניה עם ברגים. 

כעת נתכנן היכן יהיה כל אזור ואזור במטבח:

אזור לכלים נקיים לאחר שטיפה: 

האזור אליו יוצאו הכלים הנקיים. נמקם את האזור הזה בד"כ במשטח הניגודי לאזור העבודה. באזור שטיפת הכלים כדאי לקחת בחשבון גם מקום לייבוש הכלים, על השיש, או במדיח.

אזור ההכנות:
זהו האזור הפעיל ביותר במטבח, באזור זה יבוצעו מרבית עבודות החיתוך והכנת המזון. השאירו
משטח בגודל של  90 ס"מ – 130 ס"מ.
אזור זה יימצא תמיד בין הכיור לכיריים , כיוון שמוצרים העוברים שטיפה בכיור יעברו לחיתוך ולאחר מכן
לכיריים, כך השאריות והלכלוך באזור זה יוחזרו לכיור בקלות.

 

אזור הבישול: 

האזור הקרוב ביותר לאזור העבודה וזה שתומך בו. פה נמקם את הסירים והמחבתות, שמן ותבלינים. 

אזור האפייה: 

מי שמכין עוגות, לחם ומאפים זקוק במטבח לאזור כזה, כאן נתכנן משטח ללישת בצק בגודל של 110-160 ס"מ. כאן נמקם גם מגירות לאחסנת תבניות וכלי אפיה. כדאי שהמגירות יהיו גבוהות. 

אזור אכילה:

זהו האזור בו נתכנן שולחן, אי, או דלפק בו נוכל לשבת לאכול.  אפשר לבחור שהשולחן יהיה בגובה סטרנדטי של כ 74 ס"מ

או אי בגובה 90 ס"מ ולמי שרוצה לאכול בחצי עמידה אפשר דלפק קטן בגובה 120 ס"מ. במרבית המטבחים קיימים אילוצי מקום 

ועל כן, אזור האכילה יכול להיות גם אותו המשטח המשמש ללישה של בצקים.

מזווה:

כאן נמקם ארון לאחסון, רצוי ארון גבוה המכיל נפח רב, עבור כל המוצרים היבשים במטבח כגון קופסאות שימורים, 

קטניות, פסטות, קורנפלקס וכדומה.

יש כאלה המעדיפים מקרר גדול שבו הם מאחסנים את הקטניות ושימורים במקום ארון מזווה.

 פינת קפה: 

האזור בו נתכנן מתקן השתייה ונאחסן בו את ספלי השתייה, תה קפה וכדומה.

רצוי שאזור זה יהיה רחוק מאזור העבודה כדי שהמשתמשים במתקן לא יפריעו לעבודה במטבח.

אחרי שתכננו את אזורי המטבח השונים נרד לרזולוציה נמוכה יותר
ונסמן כמה שטח דרוש לנו בכל ארון ומגירה.

את הרשימה שכאן כדאי להדפיס ולסמן ליד כל דבר מהי רמת השימוש שלכם בו. 

כמו כן קבעו מהו הנפח שתופס כל דבר במטבח שלכם ובמה מכלי המטבח נשתמש לעיתים תכופות ובמה פחות. 

מה ששימושי יותר, יהיה במדף שקל להגיע אליו ומה שנשתמש בו 

לעיתים רחוקות יכול להיות גבוה בארון המזווה למשל.

אזור האכילה:

  1. כמה סטים של צלחות יש לכם, כולל סט לשבת או לאירוח ?  _________ 
  2. סכו"מ – האם תספיק לכם מגירה אחת לסכו"מ או יותר ובאיזה רוחב ?  60 / 70 / 80 / 90 ס"מ ?
  3. כמה מגשים לאירוח והגשה יש לכם ? _________
  4. כלי הגשה – כמה סטים של כלי הגשה כגון מצקת, מערוך, מרית יש לכם ? 

אזור ההכנה והבישולים:

  1. נתכנן ארון לבקבוקים ותבלינים. איזה רוחב ידרש לכם לארון זה ?  50ס"מ / 40ס"מ / 30ס"מ
  2. סירים ומחבתות: כמה פעילים כל יום: ________ כמה יש כרזרבה: __________
  3. קערות: כמה קערות נדרשות להכנת סלטים, בשרים וכדומה ?_________ כמה נדרשות להגשה:___________
  4. קרש חיתוך : כמה נדרש והאם קטן או גדול ?
  5. מקום למגבות מטבח: כמה מגירות  תצטרכו ?  3 / 2 / 1 .

אזור האפייה:

  1. לתבניות אפיה נתכן מגירות גבוהות. בגובה של כ-30 ס"מ וברוחב של כ-60 ס"מ. כמה מגירות ידרשו לכם? 3 / 2 / 1
  2. האם אתם זקוקים לשטח אחסון למגשים נשלפים או שאתם מאחסנים אותם בתוךהתנור ? כמות:________
  3. האם יש לכם ספרי בישול ומה המרחב שיהיה צורך עבורם? _________
  4. כמה נייר אפיה, נייר אלומיניום וניילון נצמד אתם מאחסנים? _________
 

פינת קפה:

  1. כמה סטים של כוסות לקפה יש לכם ?
  2. כמה מקום תצטרכו לתה, קפה וסוכר ?  האם אתם משתמשים במגוון סוגי תה או מגוון סוגי קפה ? פרטו _______

שונות:

  1. האם יש לכם כוסות ליין וכמה ? _________
  2. האם יש לכם מוצרי חשמל שגובהם מעל 20 ס"מ? עבורם נצטרך מקום גבוה במיוחד : _________
  3. כמה מכשירי יד חשמליים כגון מרסק מזון למרק או פירות יש לכם: פירוט:___________
  4. כמה מקום לתפו"א, שום ובצל תצטרכו ? 3 סלסלאות או יותר ?  ___________
  5. האם אתם מאחסנים מזון לחיות מחמד ובאיזה גודל ? האם שק גדול, קופסאות שימורים וכמה ? ____________
  6. האם יש דברים נוספים ששכחנו ? _______________

תכנון מכשירי החשמל

כאן מפורטת רשימת מכשירי חשמל שנמצאים בדר"כ במטבחים.

נתונים אלו יעזרו לכם להתחשב בדרישות של כל מכשיר ומכשיר ולהתאים את מבנה הארונות.

בשלב הסופי של תכנון המטבח תצטרכו לבחור את דגם המוצרים על מנת לבצע התאמה מושלמת.

מקרר:

קיימים מס' גדלים של מקררים וכמו כן רוב המקררים בולטים מעומק השיש וישנם כאלה שבקו אחד עם השיש.

עבור המקררים שבקו השיש תשלמו יותר ובנוסף תצטרכו יותר מקום שכן הם רחבים יותר.

60-75 ס"מ רוחב, נפח אחסנה קטן יחסית של כ 400 ליטר

75-85 ס"מ, נפח אחסנה בינוני של כ 550 ליטר

85-95 ס"מ, נפח אחסנה גדול של 600 ליטר ומעלה

95-110 ס"מ, נפח אחסנה ענק של 700 ליטר ומעלה

 כיריים:

קיימים 3 סוגי כריים לבחירה:

כריים העובדים על גז 

עם 4 או 5 להבות. 

שימו לב שסוג זה לא אפשרי להתקנה במרתף.

 

כיריים חשמליות קרמיות 

עם 4 או 5 כירות.

 אלו מצריכות בד"כ חיבור חשמל תלת פאזי ולא מומלצות.

מתחמות לטמפרטורה גבוהה מאוד (500 מעלות צלזיוס), זמן קירור איטי מאוד,

לא מומלץ למשפחות עם ילדים קטנים או חתולים המטפסים על השיש.
כיריים אידוקציה 

עם 4, 5 או 6 כירות

אלו מצריכות חיבור חשמל תלת פאזי וגם יתפסו יותר מקום מתחת לשיש בגלל איורור.

כריים אלו בעלות טכנולוגיית חשמל חכמה המתחממת רק במגע של סיר מגנטי עם הכירה.

חימום באמצעות חום שיורי, המשמעות היא שטמפרטורת הכירה זהה לטמפרטורת הסיר (100 מעלות רתיחה).

החימום ובקירור שלהם מהירים מאוד, אך מצריכות החלפת חלק מהסירים.

 

תנורים:

קיימים מס' סוגים:
תנור עצמאי משולב עם כיריים ברוחב 60 ס"מ ובגובה השיש 90 ס"מ.
תנור בליד אין המוכנס לתוך ארון. רוחב הארון צריך להיות 60 ס"מ וגובה התא לתנור גם 60 ס"מ.וקיים גם תנור וחצי בליד אין.  למי ששומר כשרות יש לבדוק שמתאים לדרישותיו.

התנורים המוצאים למכירה בעלי 3 אופציות לבחירה – תנור עם ניקוי עצמי פירוליטי,

תנור ללא ניקוי עצמי ותנור עם ניקוי עצמי הידרוקלין שהוא המומלץ מבין השלושה.

מדיח כלים:

קיימים 3 גדלים של מדיחי כלים:

רוחב 45 ס"מ – מתאים למשפחות קטנות (זוג + 2)
רוחב 50 ס"מ
רוחב 60 ס"מ – מתאים למשפחות גדולות

למשפחה קטנה מומלץ מדיח של 45 ס"מ , בצורה כזו הוא מופעל פעם ביום לפחותומונע ריחות לא נעימים הנגרמים מחוסר הפעלה של מדיח גדול.

 מסנני מים:

קיימים מספר סוגים לבחירה:

מתקן מים על גבי השיש.

מתקן מים עומד על הריצפה.

במקום זה ניתן להתקין ברז מסנן ליד הכיור
קיימים שלוש סוגים לבחירה:
פילטר מים בלבד
אוסמוזה הפוכה שהוא המומלץ.

או מערכת מים קרים וחמים.


טוחן אשפה:

מומלץ להתקין טוחן אשפה, כך הפסולת האורגנית נשטפת לכיור

ופח האשפה אינו מסריח כי מכיל רק פסולת של אריזות יבשות.

נוסף לכך נפח האשפה יוקטן משמעותית.

טוחן אשפה גם מונע סתימות וזו נקודה חשובה מאוד.

 

קולט אדים:

לקולטי אדים תהיה תמיד ארובה. קימיים 4 סוגי ארובות לבחירה:

ארובה חיצונית תלוי על הקיר

ארובה חיצונית תעשייתית בהזמנה אישית למי שמעוניין במטבח בסגנון תעשייתי.

ארובה פנימית תלוי על הקיר

ארובה פנימית נשלף מתוך ארון.

 

 

מכשירים נוספים שחשוב לא לשכוח לתכנן להם מקום:

מיקרוגל, מצנם, טוסטר משולשים, טוסטר אובן, מכונת קפה ומטחנת קפה, מעבד מזון, מכשירי יד (בלנדר מוט, וכד'..)

וחלק מהבתים תהיה במטבח גם מכונת הכביסה ומייבש הכביסה.

תכנון גוף המטבח

כעת נבחן את חומרי הגלם העיקריים מהם מורכב המטבח. כך תוכלו לבחור בצורה מושכלת את מה שטוב עבורכם ותוכלו לבצע השוואה יעילה בין החומרים השונים. יצרנו עבורכם רשימה בה תוכלו לסמן מה חשוב לכם שיהיה במטבח שלכם.

גוף המטבח (השלד עליו יורכבו שאר החלקים)
חומרים מומלצים:

סנדוויץ' אדום מסוג אוקומה או בירץ': 

אילו לוחות עץ מסודרים שתי וערב המעניקים חוזק מרבי ועמידות טובה בשחיקה ובמים.

סיבית ירוקה: 

חומר פחות מוכר אך איכותי באותה מידה, כבד מאוד באופן יחסי, עמידות מקסימלית לחדירה של מים. 

(משמש במטבחי יוקרה המיובאים לישראל)

חומרים מומלצים פחות:

סיבית רגילה צהובה / סנדוויץ' אדום טווין / סנדוויץ' אדום צפצפה / MDF

ציפוי פנים הארונות של המטבח :

חומרים מומלצים:

פורמייקה מרושתת – עמידה יותר בשחיקה, בדרך כלל עבה יותר מפורמייקה רגילה.

פורמייקה לבחירה – כל פורמייקה ממניפת הצבעים הקיימת (בדרך כלל יגרור תוספות תשלום ולא כל בעלי המקצוע יבצעו).

חומרים מומלצים פחות:

פורמייקה "לבן גב" פורמייקה לבנה דקה בעלת ברק נמוך, אופיינית למטבחים ישנים.

מלמין שכבת ציפוי ללא החלק הקשיח של הפורמייקה.

הדלתות (חזיתות):

סוגי הדלתות השונים מעניקים שוני במראה ובעמידות של המטבח. כיוון שיש שלב שלם רק בנושא זה (שלב 7), רק נציין שאת החומר ממנו מכינים את בסיס הדלת, הוא החומר שאותו לא רואים.

חומרים מומלצים:

  • MDF ירוק – בסיס חזק מאוד, מאפשר הדבר חלקה ועמידות גבוה מאוד במים.
  • HDF – דומה ל MDF הירוק אך שונה ברמת הצפיפות, בדרך כלל כבד יותר ועמיד למים באותה צורה.
  • מסגרות אלומיניום – החומר העמיד והחזק ביותר, לא יתאים לכל סוג ציפוי.

חומרים מומלצים פחות:

  • סיבית – חומר מתפורר, בעל שחיקה גבוה.
  • MDF צהוב (רגיל): עמידות נמוכה בחדירה של לחות.

פריזול פנים:

הצירים והמסילות של המטבח נקראים פרזול פנים.

בפרזול למטבח תמצאו כמה חברות מובילות כגון בלום המשווקת את המותג בלורן ומומלצת על ידנו וחברת הטיש. 

בכל חברה תמצאו מס' רמות של פירזול למטבח – מגירות לעומס קל, בינוני וכבד. 

מגירות עם צד נמוך או גבוה וכדומה. ככל שהסדרה איכותית יותר כך מחיר המטבח יתייקר. 

אנו נעשה לכם סדר בדברים כדי שיהיה לכם קל יותר לבחור את הפרזול המתאים. 

אנו ממליצים לא להוציא כסף מיותר על מגירות שעומדות בעומסים שאף פעם לא תגיעו אליהם וכדומה.

אין מה לחשוש ממשקלים, מרבית המגירות מסוגלות לשאת משקלים גבוהים משמעותית ממה שתוכלו לאחסן עליהן.

בלום:

    • סדרת טנדם
    • סדרת אינטיבו / אנטארו
    • סדרת ליגרה בוקס.
    •  
    • הטיש:
    • סדרת אטירטק
    • סדרת ארכיטקט
    • סדרת אוונטק

נדיר למצוא היום מגירה שאין לה טריקה שקטה אך עדיין חשוב לוודא.

  • מגירת חשמליות – נותנות מראה נקי ללא ידיות אך מקשות על התנהלות יום יומית במטבח.
  •  בחלק מהמגירות ניתן לבחור הגבהה לדפנות, זכוכית, אלומיניום או מוטות ברזל.

קלפות

בשוק זה נתמצאו בעיקר את חברת בלום, שמשווקים גם את מותג בלורן.

סגנונו העיצובי של המטבח

קיימים מגוון סגנונות עיצוביים ואפשר גם לערבב בין הסגנונות.

יצרנו עבורכם רשימה הסוקרת את הסגנונות המוכרים והנפוצים ופירטנו את המאפיינים הייחודים של כל אחד מהם. 

מטבח בסגנון מודרני:

מאופיין בקווים ישרים ונקיים, בד"כ עם ידיות אינטגרליות או אפילו בלי ידיות כלל )פתיחה בנגיעה או חשמלית(. החזיתות יהיו ישרות וללא מסגרות או אלמנטים שונים. בשנים האחרונות ניתן לראות שילובים רבים ומוצלחים של אלמנטים מעץ במטבחים בסגנון הזה. חומרים נפוצים במטבחים אלו: זכוכית, אלומיניום, גימור סופר מט או סופר מבריק, מגוון פורמייקות חלקות למיניהן. משטחי השיש יהיו ישרים בדרך כלל ללא קנטים ותוספות.

מטבח הייטקי / תעשייתי:

תת קטגוריה של המטבח המודרני שמאופיין ע"י תוספת של אלמנטים 'קרים' ומינימליסטים אפילו יותר. לדוגמא: שילוב נירוסטה למשטח עבודה או לחזיתות, אפילו כמדפים פתוחים. יחידות צפות גבוהות מהרצפה, צבעים מונוכרומטיים וכהים (לסגנון התעשייתי) או לחילופין בהירים וזועקים (לסגנון ההייטק). חומרים נפוצים במטבחים אלו: זכוכית, אלומיניום, גימורי סופר מט או סופר מבריק, מגוון פורמייקות מיוחדות (גימורי בטון, טיח, חלודה וכו')

מטבח כפרי מודרני:

מהו מטבח בסגנון "כפרי מודרני", זהו מטבח עדין וחמים, בכל דוגמא עדינה בצורת מסגרת פנימית בדלתות ומגירות המטבח (חזיתות) ולעיתים חריצים ושפשופים היוצרים עניין. החזיתות יהיו בדר"כ בצבעים בהירים ופסטלים.,לאלה ישולבו חומרים טבעיים כמו עץ באי/דלפק או במדפים פתוחים, או במקומם יבוצע שיש בטקסטורה של עץ.

תתי הקטגוריות העיקרים לסגנון זה הם:
כפרי קלאסי –

מטבח של "פעם" קרוב כמה שיותר לטבע ולחיי הכפר, מאופיין בדלתות עץ מלא, מסגרות רחבות וכבדות, משטחי עבודה טבעיים, וכיור מונח על גבי הארונות.

סגנון 'אסם' –

מטבח כפרי קלאסי (החקלאים והבוקרים) , דלתות עץ מלא כבדות, תוספת של אלמנטים שיש באסמים ואורוות, שילובי ברזל, חבלים, כלי וינטג' כגון דליים וכו'.

פרובנס –

סגנון המגיע מאזור פרובנס בצרפת בעל מראה עשיר ואצילי, משלב אלמנטים כפריים ורומיים – גוונים בהירים של שמנת, מסגרות, קרניזים ועמודים מעוטרים ומשטחים טבעיים עם עורקים לעומק נוסף. מטבחים מרשימים אשר יתאימו בעיקר לבתים גדולים ורחבים.

סגנון ישראלי –

השילוב המנצח שלנו, דלתות עם מסגרות עדינות וצבעים בהירים, שילוב של ויטרינות עם זכוכית סבתא, קרניזים עדינים, יחידות פתוחות לתצוגה קטנה. שילוב של עץ וצבעי פסטל כגון תכלת, ירקרק וכו'. 

כפי שכבר ציינו – כיום נהוג לשלב בין סגנונות בכדי שכל משפחה תוכל להרגיש שהטעם המדויק שלה בא ליידי ביטוי בעיצוב.

ישנם 3 סגנונות שעושים זאת באופן מושלם:

סקנדינבי: שילוב של חומרים טיביעים בעלי מרקם קר כגון בטון ופרזולים בצבע שחור. ועץ בצבע טבעי ובטקסורה חלקה ובנוסף לזה שילוב של צמחיה ירוקה.

ים תיכוני: שילוב של חזיתות כפריות עם מסגרות וחריצים בצבעים של טורקיז ותכלת עם צבעי אדמה וחרס. 

אריחים מצויירים לריצפה או לקיר וידיות מברזל או נחושת.

אקלקטי: כשמו כן הוא – ערבוב סגנונות בלי "חוקים" עד למראה הרצוי.

נשלב בין המודרני לכפרי כראות עיננו עם בריקים על הקיר ומכשירי חשמל מודרניים, 

תאורה מינימליסטית וחזיתות חלקות או עם מסגרות.

המלצה חמה

ניתן להוריד לטלפון או למחשב אפליקציה בשם PINTEREST וליצור תיקיית תמונות של מטבחים שאתם אוהבים, זה יעזור לכם להחליט
מה אתם אוהבים.

חזיתות המטבח

הדלתות והמגירות של המטבח נקראות חזיתות מגוון החומרים לחיפוי שלהם עצום ולא נצליח לספר לכם על כולו במקום זאת יצרנו עבורכם רשימה המתייחסת לקטגוריות העיקריות והנפוצות ביותר כולל הסבר קצר על יתרונות וחסרונות. 

פורמייקה:

פורמייקה היא אחד החומרים הנפוצים ביותר למטבחים (וריהוט בכלל). פורמייקה היא חומר פלסטי קשיח במיוחד מה שמעניק לה רמת עמידות גבוה מאוד ויכולת לייצר טקסטורות מיוחדות כגון: בטון, נחושת, עץ, זכוכית, אבן, זכוכית, לוח גיר ועץ כמובן. כיוון שהחומר קשיח היא לא מתאימה ליצירת דלתות מסגרת האופייניות למטבחים הכפריים.

מתאים למטבחים פעילים, ומי שמחפש קו מודרני ומעניין. 

 

יתרונות –

  • מגוון רחב של טקסטורות וצבעים 
  • עמידות מקסימלית 
  • גמישות עיצובית גבוה

חסרונות –

  • לא ניתן לייצר מסגרות ותבליטים האופיינים לסגנון הכפרי 
  • חזית הדלת וקנט הדלת מבוצעים מחומרים שונים (אך דומים מאוד).

 

ננו:

שם רחב לסדרה של חומרים אשר מתייחסים לחומר שצפיפותו נמדד בננומטרים. אלו חומרים חדשים יחסית בשוק וקיים מגוון רחב, לצורך הסבר זה נקרא להם פורמייקה ננו כרגע (השם הנפוץ בשוק) אך יש לקחת בחשבון שקיימים פערי איכות ומחיר גדולים מאוד שיכולים להגיע לאלפי או עשרות אלפי שקלים למטבח חומרים אלו מאפשרים ליצור מטבחים ברמת גימור של %100 מט (ללא החזר ברק בכלל). בנוסף כיוון שהחומר צפוף מאוד, אלו מטבחים שלא מתלכלכים בקלות ומצד שני פשוט מאוד לנקות אותם (את חלקם ניתן גם ללא חומרי ניקוי).

מתאים למטבחים פעילים, אנשים שחשובה להם במיוחד רמת הניקיון, בעלי תקציב גבוה.

יתרונות –

  • % 100 מט , פיזור אור שווה 
  • עמידות גבוה מאוד 
  • ניקוי ותחזוקה מעטים ופשוטים מאוד 
  • לא רואים טביעות אצבעות

חסרונות –

  •  לא ניתן לשימוש בכפרי 
  • מחירים גבוהים 
  • לא ניתן לבחור טקסטורות שונות 
  • גוונים מצומצמים

 

זכוכית:

חזית זכוכית היא הלבשה של זכוכית על גבי בסיס עץ או אלומיניום. אלו נחשבות לדלתות יוקרתיות מאוד ומאפשרות גמישות מקסימלית בבחירת הגוונים, טקסטורות והדפסות בכלל. שתי רמות הגימור הקיימות הן מבריק (%100 ברק) או משי משי (מט). 

מתאים לאוהבי הסגנון המודרני ליצירת מטבח נקי ומרשים.

יתרונות –

  • ניתן לבחור כל גוון. 
  • חזקה מאוד וקלה לתחזוקה. 
  • ללא שינוי גוון לאורך השנים. 

חסרונות –

  • עלות גבוה. 
  • מתאים רק לסגנון מודרני. 
  • קלה לניקוי אך מצריכה ניקוי מתמיד באופציה המבריקה

 

צביעה בתנור:

צביעה בתנור (שלייפלאק) היא טכניקת צביעה של החזיתות בצבע מיוחד בחדר צבע (התנור) המאפשר צביעה ללא אבק. חזיתות אלו יכולות להגיע בגימור מבריק או מט ואחד המאפיינים הבולטים שלהן הוא שקנט הדלת וחזית הדלת מבוצעות באותו החומר.

מתאים למעוניינים בגוון מיוחד ואישי, למטבחים אשר לא נמצאים בשימוש תדיר, למשפחות ללא ילדים קטנים או בעלי חיים. 

יתרונות –

  • ניתן לבצע דלתות עם מסגרת 
  • ניתן לבצע ידית אינטגרלית זהה לצבע הדלת 
  • ניתן לבחור כל גוון 
  • ניתן ליצור גימור משופשף (וינטג')

חסרונות –

  • החומר הכי פחות עמיד למטבחים 
  • מצריך תשומת לב ושמירה 
  • ניתן לראות מכות ושריטות בקלות

 

פולימר:

פולימר הוא סוג של פלסטיק PVC גמיש אשר מודבק בלמינציה (חום ודבק) על גבי הדלת. הוא מגיע במספר גוונים ובדומה לדלתות בצבע מאפשר ליצור מסגרות ולבצע את קנט הדלת בגוון החזית. כיוון שהחומר עשוי פלסטיק, עמיד במרבית חומרי הניקוי ובעל עמידות גבוה לשריטות ומכות.

מתאים למשפחות עם ילדים קטנים או מטבחים פעילים שרוצים ליהנות מהמראה הכפרי. 

יתרונות –

  • עמידות גבוה באופן יחסי לצבע. 
  • ניתן לבצע דלתות עם מסגרת.

חסרונות –

  • לא ניתן ליצור שפשופים המאפיינים מטבחים כפריים 
  • מניפת גוונים מוגבלת

 

עץ מלא:

מתאים לאוהבי המטבח הכפרי או החומרים הטיבעיים מהסגנון הסקנדינבי או המודרני ולמי שאוהב עץ.

יתרונות –

  • חזק ועמיד 
  • טקסטורה וגוון ייחודיים

חסרונות –

  • יקר באופן יחסי 
  • משנה גוון עם השנים 
  • מצריך תחזוקה גבוה.

 

פורניר:

פורניר הוא ציפוי של "פרוסת" עץ דקה המודבקת על דלת העשוייה מ- MDF ונותנת מראה של עץ טבעי לגמרי. מידת השליטה בטקסטורה ובגוון גבוהות מאוד וניתן לדעת בוודאות איך יראה המטבח הסופי. 

מתאים לאוהבי עץ ולמטבח שאינו בשימוש תדיר.

יתרונות –

  • ניתן לשלוט בטקסטורה ובגוון
  • עלות נמוכה יחסית לדלת עץ

חסרונות –

  • לא ניתן ליצור מסגרת והדלת חייבת להיות חלקה 
  • משנה גוון עם השנים 
  • מצריך תחזוקה גבוה ואינו עמיד באופן כללי

 

 התחום הזה מתחדש כל הזמן, על כן, אנו נעדכן מפעם לפעם מאמר זה ונוסיף את החידושים האחרונים בתחום החזיתות.

משטחי עבודה

ברשימה הבאה נסקור את סוגי המשטחים השונים, החומרים  מהם עשויים, יתרונות וחסרונות.

משטחי קוורץ (קיסר):

המשטח המוכר ביותר הוא אבן קיסר (יש חברות נוספות תוצרת חו"ל).

עשוי מתערובת של אבן קוורץ ודבקים חזקים במיוחד היוצרים משטח חזק ועמיד.

עמידות גבוהה

מחיר נוח

עיצובים מתחדשים ואפשרויות עיצוביות המדמות אבן טבעית.

שיש טבעי:

משטח העשוי מאבן טבעית לגמרי שמסתתים למשטח.

טבעי לחלוטין

עמידות נמוכה- חומר טבעי וחי ולכן רגיש לחום/חומות/שריטות, אך מקבל אותן באהבה

מחיר יקר

מראה יחודי.

משטחי גרניט פורצלן:

החידוש של השנים האחרונות במשטחים – עשוי משילוב של חומרים טבעיים המותכים בחום גבוה במיוחד ומקנים למשטח עמידות יוצאת דופן.

עמידות לחום/ שריטות/ כתמים

מחיר יקר

שלל עיצובים המדמים שיש טבעי, בטון, עץ, נחושת וכו'…

קוריאן:

משטח העשוי ממינרל וחומר אקרילי

משטח גמיש – מאפשר יציקה של המשטח עם כיור ללא חיבורים, ניתן ליצור צורות ושיפועים כחלק מהמשטח.

עמידות נמוכה – רגיש לחום ולכלים חדים

ניתן לחדש בקלות ע"י שיוף

מחיר גבוה

שלל עיצובים וצבעים

משטחי עץ:

ישנם 2 משטחי עץ מוכרים והם הבוצ'ר והלמי שההבדל ביניהם הוא אופן חיבור לוחות

העץ ליצירת המשטח (עיצובי בלבד), בכדי שיהיה ניתן לעבוד על המשטח מצפים אותו

בציפוי המקנה עמידות מסוימת.

עמידות נמוכה- רגיש לשריטות/ חום, ולכן מומלץ לשימוש בדלפק או לאי ולא כמשטח עבודה מרכזי

מחיר ממוצע אך תלוי בסוג העץ הנבחר

מראה טבעי המוסיף חמימות למטבח

משטחי בטון:

משטח המיוצר מלוחות בטון עם ציפוי עמיד

משטח חזק במיוחד, טיפה רגיש למכות

עמיד לחום/שריטת

קל לחדש

יקר ודורש איש מקצוע מיוחד

מראה ייחודי ותעשייתי

משטחי נירוסטה:

משטח העשוי הפלטת נירוסטה מבריקה או מוברשת.

מאפשר משטח עם כיור אינטגרלי

עמידות גבוהה במיוחד לחום/כתמים

מקבל שריטת אך זהו חלק מהמראה של הנירוסטה

קל לניקוי

מראה תעשייתי הדומה למטבחי מסעדות

יקר יחסית ודורש איש מקצוע מיוחד

 

  • לרוב המשטחים יש יותר מיצרן אחד ולכן יש הרבה שמות לכל אחד מהם. כמו כן, ניתן לשלב יותר מסוג אחד של משטח

חיפויי קיר

ברשימה הבאה תלמדו על האפשרויות לחיפוי קירות המטבח ועל החומרים השונים שיש. 

קרמיקה:

 

זהו חיפוי הקיר הנפוץ ביות. מגיע בצורת אריחים המודבקים על הקיר.

 

קיים בשלל צבעים ועיצובים ובטווח מחירים רחב, מהזול ביותר ועד היקר ביותר.

 

בסגנון בריקים (יש גם מגרניט פורצלן ויש מאבן טבעית), פסיפס, אריחים מצוירים וכד'…

 

עמידות גבוה

 

ניקיון בנוני – תלוי במרווחים ובמילוי הרובה בין האריחים.

 

מתאים למראה הכפרי והמודרני כאחד.

 

שיש:

שיש הממשיך את משטח העבודה ומודבק על הקיר 

מדובר על חיפוי חזק מאוד, עמיד וקל לניקוי. 

חיפוי יקר 

מתאים לכל סגנון מטבח.

 

חומר פולימרי:

פלטות המיוצרות מחומרים פולימריים שהם למעשה עיבוד של פלסטיקים היוצרים משטח מאוד חזק ועמיד למים וללכלוכים.

מאפשר מנעד רחב של עיצובים וצבעים (אפילו דמוי בטון או טפט) 

דורש איש מקצוע מומחה 

יחסית יקר 

מתאים לכל סגנון מטבח.

 

צבע:

צביעה של הקיר בצבע עמיד לכתמים, שמן או מים. 

עמידות נמוכה יחסית אך מאוד קל לחדש. 

מחיר זול 

מתאים לכל סגנון מטבח.

 

זכוכית:

 

זכוכית מחוסמת המודבקת על הקיר 

קל מאוד לניקוי 

עמידות בינונית עד גבוהה 

קיים מבחר רחב של צבעים בגימור מט או מבריק, ניתן להדפיס על גביו תמונות, כיתוב וכדומה.

יקר 

מתאים לרוב לסגנון מודרני או האקלקטי

 

חיפויים מיוחדים ופחות מוכרים:

שימו לב בחיפויים אלו נדרש איש מקצוע מומחה ובירור נקודתי על עלויות. 

קוריאן:

הקוריאן לרוב ממשיך את משטח העבודה ומותקן על הקיר. 

בשל הגמישות של החומר ההתקנה ללא חיבורים ונותנת עמידות למים. 

עמידות גבוהה לחיפוי (פחות למשטח).

מאפשר שלל עיצובים וצבעים.

עלות גבוהה.

 

עץ:

מדובר בחתיכות עץ המודבקות על הקיר. בעל מראה חם ויחודי. העץ נצבע בציפוי עמיד מים. עמידותו נמוכה יחסית ויתכנו שינויים במראהו. רמת מחירים בינונית. 

נירוסטה:

מדובר בפלטות נירוסטה המודבקות על הקיר. בעלות עמידות גבוהה לכתמים ולחות, רגישות לשריטות אך זה חלק מהמראה. 

קלות לניקוי, בעלות מראה תעשייתי. ברמת מחירים בינונית.

 

בטון מוחלק:

חיפוי מבטון המותקן על הקיר. מתאים מאוד למטבחים בסגנון נקי. בעל עמידות גבוה ללחות וכתמים וברמת מחירים בינונית.

לסיכום...

לאחר שלמדתם והכרתם את המושגים מעולם המטבחים הגיע הזמן להתקדם ולקבוע עימנו פגישה. בפגישה נעבור על כל הסעיפים הללו בקצרה ונייצר תכנית מסודרת וניתן לכם הצעת מחיר ומכאן כדאי להתקדם. מטרתנו להבין ולהקשיב לצרכים שלכם, למגבלות במקום ולהתחשב בתקציב בעת בחירת החומרים. חשוב לנו שכל שלבי העבודה יהיו ברורים לכם ושלא תרגישו שהתשובות שניתנות לכם מעורפלות.אנו תמיד כאן לשאלות ובירורים ונעזור לכם בשמחה.

אם תרצו לשאול שאלות בנוגע לתכנון המטבח שלכם ניתן לכם מענה וליווי מכל הלב.

אנו עובדים עם חברה לייצור מטבחים בשם 79 שהיא מהאיכותיות בשוק.

החברה בחרה לא להשקיע באולם תצוגה כדי שתוכל להוזיל עבורכם את עלויות המטבח 

ועל כן הפגישות עמכם יתקיימו אצלכם בבית.

אילו העלויות שנחסכות בכך שמוותרים על אולם תצוגה?

עלות בניה והקמה של אולם התצוגה, 

עלות חידוש ושיפוצים בכל חצי שנה, עלות ארנונה, שכר דירה, חשמל ומים בכל חודש, 

עלות עובדים שאינם מעצבים כגון מזכירה, מנהלים, מנקים ועוד. 

עלות ציוד לאולם התצוגה כגון שיש, מוצרי חשמל וכדומה.

בממוצע עלויות אלו מגיעות לכמיליון וחצי ש"ח שמגיעות אל הלקוחות שלנו כהנחה.

במקום זה ובמקום שאתם תרוצו לסניף ….

אנו נגיע על אליכם הביתה ונעצב ביחד את המטבח החדש שלכם כך שיתאים לצרכים, אילוצים ואופי הבית שלכם.

נעבוד יחד באמצעות תכנת מחשב תלת מיימדית

כדי שתוכלו לראות ולהבין בדיוק מה אנו מתכננים עבורכם ואיך יראה המטבח לאחר הביצוע.

אם תהיו מעוניינים, נלווה אתכם לטיול מהנה לאולמות תצוגה של יצרנים

כגון בלורן (בלום), ארצארט ושם נבחן יחד דלתות מעוצבות,

פירזול מתקדם וחומרים רלוונטים כדי שתוכלו להתרשם, להרגיש בידים

ולקבל מעת המעצבת האישית שלנו שתלווה אתכם לאורך כל הדרך,

הסבר מעמיק לגבי כל פרט במטבח החדש שלכם.

בפגישה אצלכם בבית נוכל להבין טוב יותר את ההרגלים והצרכים שלכם ואת הסגנון העיצובי של הבית.

ובכך נוכל להתאים לכם את התכנון הטוב ביותר עבורכם.

תלווה אתכם מעצבת אישית מתחילת הדרך ועד סופו בלי שתעברו לשירות לקוחות לאחר ההזמנה, מה שקורה בחברות אחרות.

פשוט מלאו את הפרטים בדף צור קשר או התקשרו או כיתבו אימייל.

עוד כמה מילים לפני סיום…

אנו משקיעים מאמצים רבים כדי שכלים אלו יתאימו ויסייעו לכם ונשמח לקבל משוב כדי שבאמצעותו נוכל לשפר את המדריך עבורכם.
במידה ויש שאלות או התלבטויות, אתם מוזמנים לשאול אותנו ונענה לכל אחד באופן אישי ובשמחה.

אם אתם מרגישים שהמדריך לבניית תיק המטבח תרם לכם, נשמח אם תוכלו להשאיר לנו המלצה בגוגל. פשוט ללחוץ על הקישור הזה כאשר אתם מחוברים לחשבון הגוגל שלכם ולהשאיר את הדירוג. זה יעזור לנו מאוד ועל כך נודה לכם מאוד.

 

מקווים שנהניתם,

וקסברג אדריכלות.

מה זה 79 ?

אנחנו חברת מטבחים חדשנית שמגיעה אליכם לבית כדי לתכנן את המטבח. שיטת העבודה שלנו מאפשרת לכם ליהנות מחסכון במחיר המטבח בלי להתפשר על עיצוב מקצועי ועל רמת חומרים גבוהה.

  • איך רואים מה קונים, האם זה חתול בשק?

    את רוב החומרים נראה לכם בשטח כשנגיע אליכם. נוסף על כך נבקר יחד באולמות תצוגה ייעודיים בהם תוכלו לראות ולהרגיש את סוג המוצרים ואת איכותם. מהפגישות אתנו תצאו כשאתם יודעים בדיוק על מה אתם משלמים ומה אתם מקבלים.

  • מהם אולמות תצוגה ייעודיים?

  • אולמות תצוגה של יצרני חומרים בתעשיית המטבחים המציגים את היכולות והחידושים האחרונים בתחום. דוגמאות לכך הן אולם התצוגה של חברת בלום בו מוצגים כל פתרונות הפרזול, או האולם של חברת אורצ'ארד בו מוצגות מגוון רחב של חזיתות מתקדמות.

  • איך אתם מייצרים את המטבחים?

    המטבחים שלנו מיוצרים לפי מפרטים טכניים קבועים בתעשייה. קווי הייצור שלנו מצוידים במיכון מתקדם ומופעלים באמצעות עובדים מקצועיים. כל המערך מפוקח תחת מערכת בקרת איכות.

  • מאיזה חומרים אתם בונים את המטבחים?

    כל המטבחים שלנו מיוצרים מחומרי הפרימיום הטובים ביותר בענף – סנדוויץ' אדום מסוג אוקומה, פרזול של בלום, אמ.די.אף ירוק ועוד. כל חומרי הגלם במערך הייצור שלנו הם בעלי תקן ומתאימים לשימוש.

  • איך אני מוודא שאקבל את התמורה לכסף שלי?

    בטוח מאוד לשלם לנו. שיטת התשלום שלנו בנויה כך שאת מרבית הכסף אתם משלמים עם הגעת המטבח הביתה.

  • איפה אפשר לראות מטבחים שעשיתם?

    כאן תוכלו להתרשם מצילומים של עבודות שלנו בצירוף הסברים מפורטים על כל פרויקט ועל השיקולים בעיצוב ובבנייה שלו.

  • בעצם אני קונה באינטרנט?

    לא ! המשרדים וקווי היצור שלנו ממוקמים בבית שמש. אתם פשוט קונים בלי אולם תצוגה.

  • האם יש אחריות למטבח?

    בוודאי, אתם מקבלים אחריות יצרן ל-12 שנים.

  • איך קובעים פגישה עם מעצבת?

    השאירו לנו פרטים והמעצבת תיצור קשר.

  • על מה מדברים עם המעצבת בשיחת הטלפון הראשונה?

    המעצבת תתקשר כדי להכיר אתכם ולתאם פגישה. בשיחה היא תבקש מכם פרטים שנוגעים למטבח כדי שתוכל להתכונן לפגישה.

  • איפה נפגשים עם המעצבת?

    הפגישה הראשונה עם המעצבת תהיה או אצלכם בבית או באולמות התצוגה הייעודיים. המיקום יקבע בשיחת הטלפון עם המעצבת בהתאם לצרכים שלכם ולמה שנכון יותר עבורכם.

  • קניתי דירה מקבלן, האם השירות שלכם עדיין מתאים לי?

    בוודאי, במקרים כאלו ניפגש כנראה באולמות התצוגה הייעודיים ולאחר הרכישה נכין עבורכם תכנית חשמל אינסטלציה מסודרת אותה תוכלו למסור לקבלן.

  • יש לי מטבח ישן שאני צריך לפנות, תוכלו לעזור?

    על הפרויקט החברתי שלנו "מטבח באהבה" שמעת? אם המטבח שלך במצב שמיש עדיין, ננסה למצוא משפחה שתשמח לקבל את המטבח. לפרטים נוספים על הפרויקט הקליקו כאן

  • אותיות קטנות:

    • כאשר אתם משווים מחירים שימו לב לאותיות הקטנות- 
    • האם המחיר כולל מע"מ, הובלה והרכבה? 
    • מה תנאי התשלום? 
    • האם מבקשים אחוז גבוה מהעסקה עוד לפני אספקה? 
    • כמה מקדמה מבקשים מכם במעמד החתימה? 
    • מי מלווה אתכם בשלבים המתקדמים של המטבח?

    הטבות:

    ישנם הרבה מבצעים והטבות בכדי לשכנע אתכם לרכוש, שימו לב מה שווי ההטבה והאם היא באמת משתלמת לכם.